»

Om RED HOT BLUES:
 

Men det mest geniala draget i Red Hot Blues är att Kerstin Perski för in musiken som försonande kraft i spelet… När Djävulen är i färd med att sätta på pojken som hämnd för våldtäkten och tonårstjejerna i publiken tjuter av förtjusning, säger Flickan Nej! – och de sorgsna bluesriffen vrängs i harmoni. Den processen hade knappast kunnat skildras i ord.
(Kristjan Saag, www. nummer.se 5/3-03)

RED HOT BLUES


Ungdomspjäs beställd av Regionteatern Blekinge Kronoberg.
Urpremiär februari 2003
Regi: Anette Norberg

Antal skådespelare: 2 män, 1 kvinna
samt en gitarrist och bluessångare

 

Synopsis:

”Vi vet båda två vad du törstar efter.

Mörkrött. Ursinnigt. Hett.”

 

Är kärleken förgäves eller går det att göra det onda ogjort?
Adam och Fideli vaknar upp efter en vild fest, mitt ute i ingenstans.

Fidelis mörbultade kropp är en brutal påminnelse om den gängvåldtäkt hon blev utsatt för under natten av Adam och hans kompisar. Hon ställer Adam till svars. Men han väjer undan för hennes anklagelser. Det enda han vill veta är hur han kan ta sig hem från den här ödsliga platsen. Den gemytlige luffaren Ängel kommer till deras hjälp. Men Ängel visar sig ha andra, mörkare, sidor i bagaget. Varför leder alla vägar Adam försöker ta, tillbaka till samma plats? Och varför vill Ängel uppmana Fideli att få upprättelse genom att hämnas?

 

RED HOT BLUES är en allegori om våld, kärlek och hämnd för ungdomar och unga vuxna. I ett ingenmansland, utanför verklighetens gråzoner, står den eviga kampen mellan ljusets och mörkrets krafter, inom och mellan människor. Kan Fideli och Adam finna en utväg ur återvändsgränden de hamnat i, via förståelse och försoning? Eller är hatet och hämnden det enda som återstår?

Robert Johnsons legendariska bluestoner följer skeendet och sjunger om sveket så att det svänger och om kärleken så att den gör ont.

RedHotBlues1

start