BS10085
ViFallerInte01100B
PÅ GÅNG
Photo
Logon
Min pjäs "Dream business" som handlar om vår tids handel med kroppar, själar och drömmar hade urpremiär på Orionteatern den 11 okt 2013 och spelade till slutet på november.
Regi: Michaela Granit. Scenografi: Karin Lind. Medverkade gjorde Linda Zilliacus, Erik Bolin, Felix Engström, Martin Aliaga, Annika Aapalahti, Julia Lappalainen, Maija Arhola och Jani Orbinski.
"Dream business" beskrevs av Sara Granath i SvD som "något av det mest omskakande och plågsamma jag sett på teatern. Och det beror inte bara på det som visas, utan på det som vi påminns om, det som pågår utanför vårt synfält och det som pågår i en verklighet mycket nära oss."
Tillsammans med regissören Michaela Granit var jag konstnärlig ledare för detta gränsöverskridande projekt i tre delar som bestod av teaterföreställningen "Dream business, ett parallellt löpande ungdomsprojekt Drömmar för en mänskligare värld samt seminarieserien "Människohandelns många ansikten".

Pjäsen kan laddas ner för läsning från Drama Direkt, www.dramadirekt.comFörsta akten på operan "Eldvåg" med libretto av Kerstin Perski och musik av Karin Rehnqvist är nu färdigskriven. Karin jobbar nu intensivt med andra akten. Operan är ett beställningsverk av Kungliga Operan i Stockholm, med planerad urpremiär 2015-16.


Sommaren 2015 blir det urpremiär av operan "The son of heaven" som är ett beställningsverk för Vadstenaakademien. Librettot har jag skrivit som en fri fantasi baserad på myten om den första kejsaren av Kina och hans sökande efter odödlighet. Musiken komponeras av den japansk-amerikanska tonsättaren Moto Osada. Regisserar gör Vadstenaakademiens konstnärliga ledare, Nils Spangenberg.


Mitt libretto till operan "Notorious" för Göteborgsoperan är nu färdigskrivet (fritt efter Hitchcocks klassiker som hade premiär 1946 med Ingrid Bergman och Cary Grant i huvudrollerna). Librettot fokuserar på kärleken som en omöjlig dröm i en värld av krig och samtidigt, som den enda möjligheten till befrielse. Musiken komponeras av Hans Gefors med vilken jag tidigare gjort operan "Vargen kommer".

Planerad urpremiär oktober 2015. Regi av Keith Warner.
I rollerna som Alicia och Devlin medverkar Nina Stemme och John Lundgren.


Boken Glasdörren finns nu att beställa från broberg@stressmottagningen.com
Pris: 150:- + porto


År 2012 slog jag ett slag för novellkonsten genom att ge ut min novellsamling Engångsvarelser på det nystartade förlaget för bild, litteratur och vetenskap Gabor&Perski.
Se www.gabor-perski.se

Perski predikar roligt och liksom i lönndom
Svenska Dagbladet, 2012-02-27
Läs merPhoto
Photo

Kerstin Perski

item2a

Start

item4a
item4b
item4c
item4c1a
item4c1b
item4c1b1

På gång

Biografi

Verk

Länkar

Kontakt

Kurser