BS10085

Kerstin Perski

item2

Start

item4a
item4b
item4c
item4c1a
item4c1b
item4c1b1

På gång

Biografi

Verk

Länkar

Kontakt

Kurser

Om kerstin

Jag är född och uppvuxen i Stockholm. Efter avslutad utbildning på Dramatiska institutets teaterdramaturglinje 1987 arbetade jag i flera år som dramatiker och frilansande dramaturg, främst med fria grupper som Orionteatern, Teater Bouffons och Judiska teatern.


Under de första åren efter utbildningen befann jag mig mycket i repetitionssalen vilket var ovärderligt för att lära mig teaterhantverket och textens roll i det sceniska sammanhanget.

Senare har det blivit ett ensammare arbete (ibland i dialog med en regissör eller tonsättare), där jag kan se två huvudsakliga drivkrafter som har gett näring till mitt skrivande. En lust att försöka skildra och åskådliggöra människan i vår kaotiska samtid, å ena sidan. Ett behov att utforska det arv som finns nerlagt i myter och legender och som förenar nutidsmänniskan med människan i alla tider, å den andra.

 

Sedan 1995 är jag också verksam som librettist och musikdramatiker vilket har lett till att jag har skrivit flera operor tillsammans med svenska och danska tonsättare som t.ex. Hans Gefors, Paula af Malmborg Ward, Karin Rehnqvist, Jonas Forssell, Carin Bartosch-Edström och Niels Marthinsen. Jag har även skrivit nya texter till klassiska musikdramatiska verk som Glada Änkan och Enleveringen ur Seraljen.

 

2003 romandebuterade jag med boken ”Glasdörren”. 2012 kom novellboken ”Engångsvarelser”.

Perski