»

Kannibaler

En spökhistoria om kärlek.
Helaftonspjäs.
Urpremiär Teater Plaza, Stockholm, 1994.
Regi: Bodil Lagerås

 

 

Synopsis:

'Kannibaler' är en spökhistoria om kärlek…ett surrealistiskt mardrömsspel i en kärlekslös familj. Det är julafton och Oskar fyller sextio år. Motvilligt låter han sig uppvaktas av sina tre barn; livsnjutaren Patrik, fyrabarnsmamman Mona och yngsta dottern Kajsa som en gång var ljuv som en ros och skarp som ett rakblad. Egentligen är Oskar koncentrerad på att avsluta Verket som ska bli hans hämnd på hans hjärtlösa fru Anna och hela världen. Vid sin sida har Oskar den eviga studenten Fritz, hans trogna beundrare och lärjunge som ska hjälpa honom att bevisa för familjen att de innerst inne älskar honom. Ett enkelt blodprov och han kommer att ha deras kärlek i sin hand, liksom anden i flaskan.

Men kärlekens väsen låter sig inte betvingas. Under natten dyker spöken ur ett kärlekslöst förflutet upp. En död hushållerska vrider tillbaka tiden och vuxna går i barndom. I jakten på en kärlek de aldrig fick, förvandlas människor till kannibaler och blodtörstiga monster.

Om KANNIBALER:
 

Kannibaler är som en korsning av familjen Addams och Lars Norén, ett intensivt kärleksdrama förflyttat till en surrealistisk familj… som Oscar konstaterar när barnen flytt sin väg, bara en idiot tror att kärlek är något som enbart kan mjölkas fram. Den idiotin visar Kannibaler på ett djupt originellt sätt.
(Sven Hansell, DN 1993)

start